Onze diensten

Voorjaarsonderhoud

Wanneer in het vroege voorjaar de zon weer begint te schijnen, beginnen de eerste onderhoudsklusjes in de tuin. Om uw tuin een optimale start te geven, kunnen wij u helpen met onderstaande werkzaamheden:

 • Het snoeien van de beplanting;
 • Bladruimen;
 • Bemesten borders en overige beplanting;
 • Onkruid verwijderen;
 • Vijver opschonen en het controleren van de vijverpomp.

“Een optimale start“

Gazononderhoud

Het is van belang om naast de beplanting in uw tuin, het gazon in het voorjaar ook speciale aandacht te geven. Het onderhoud aan het gazon kan niet alleen in het voorjaar uitgevoerd worden, maar ook in de zomer en het najaar.  Door onderstaande werkzaamheden uit te voeren, voorkomt u overmatig mos en onkruid in uw gazon en kunt u het gehele jaar door genieten van een strak groen gazon:

 • Verticuteren;
 • Bemesten;
 • Kalken;
 • Bijzaaien.

“Het gehele jaar een strak groen gazon“

Zomeronderhoud

Als de zon in overvloed aanwezig is en de beplanting al een aantal maanden aan het groeien is, kan de tuin ook dikwijls een gezonde zomerbeurt gebruiken. Na dit zomeronderhoud ziet uw tuin er weer een stuk frisser uit.  Met deze zomerbeurt kunnen wij onderstaande werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Hagen snoeien;
 • Graskanten afsteken;
 • Uitgebloeide beplanting snoeien;
 • Onkruid verwijderen.

“Weer een frisse tuin“

Najaarsonderhoud

Wanneer de dagen weer gaan korten en het langzaam kouder begint te worden, verandert uw tuin geleidelijk met het seizoen mee. Bladeren veranderen van kleur en vallen langzaam van de bomen en beplanting en vallen op uw gazon en borders. Dit vergt wederom wat onderhoud aan de tuin en kan bestaan uit onderstaande werkzaamheden. Door deze werkzaamheden zorgvuldig uit te laten voeren zorgt u ervoor dat uw tuin klaar is om de winter in te gaan!

 • Bladruimen;
 • Snoeien beplanting;
 • Hagen snoeien;
 • Vorstgevoelige beplanting beschermen;
 • Onkruid verwijderen;
 • Vijveronderhoud.

Onderhoud bomen

Naast de beplanting kunnen wij u uiteraard helpen uw bomen in topconditie te houden. Het snoeien en onderhouden van bomen is een flinke klus en er komt flink wat expertise bij kijken. Iedere boom heeft zijn eigen wensen en eisen en moet op een andere manier behandeld worden. Wij helpen u daar graag bij!

Bij het snoeien van bomen maken we onderscheid tussen een aantal snoeitechnieken:

 • Vormsnoei;
 • Begeleidingssnoei;
 • Onderhoudssnoei.

Onderhoudscontract

Geniet u ook graag van uw tuin, maar heeft u bijvoorbeeld niet de middelen, tijd of de mogelijkheden voor het onderhoud? Geen probleem! Dan kunnen we samen een onderhoudscontract opstellen waarin duidelijk staat welke werkzaamheden u zelf doet en welke u door ons wilt laten doen, zodat wij u het hele jaar kunnen ondersteunen bij het onderhouden van uw tuin.

Zo’n onderhoudscontract kan volledig naar uw wens worden samengesteld, of u nu veel zelf wilt doen of zelf minimaal bezig wilt zijn in uw tuin.  Wij denken graag met u mee en zetten alles voor u op papier zodat het geheel duidelijk is. Hierdoor kunt u met een gerust hart het hele jaar door van uw tuin genieten.

Naast het onderhoud van uw tuin kunt u bij Groengemak ook terecht voor de aanleg van uw tuin. Of het nu gaat om een braakliggend terrein, een bestaande tuin die toe is aan een make-over of als u maar een klein stukje van uw bestaande tuin wilt (her)aanleggen, in alle gevallen bent u bij Groengemak aan het juiste adres.
Tijdens het aanleggen maken wij gebruik duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen en planten. U kunt er dan ook op rekenen dat wij voor hoogwaardige en goede kwaliteit opteren. Deze materialen proberen wij zoveel mogelijk dichtbij huis in te kopen, om lokaal ondernemerschap te ondersteunen en om de distributie van materialen zo klein mogelijk te houden in het kader van het milieu.
Afhankelijk van uw wensen kunt u bij ons terecht voor alleen de aanleg van uw tuin (op basis van een bestaand ontwerp) of voor zowel het ontwerp als de aanleg. In beide gevallen staan uw wensen centraal en streven wij er te allen tijden naar uw droomtuin te realiseren.

Ook voor de aanleg van vijvers bent u bij Groengemak aan het juiste adres. Wij kunnen de aanleg van een vijver van A tot Z voor u regelen en kunnen u daarnaast voorzien van tips over het samenstellen van een visbestand of over het onderhoud van de planten en materiaal rondom uw vijver.

Het opknappen van bestaande vijvers is ook een klus die ons op het lijf geschreven is. Graag gaan we met u het gesprek aan om te achterhalen hoe we de vervallen vijver in uw tuin weer nieuw leven in kunnen blazen en het zo weer tot de ware trekpleister van de tuin maken.
Naast de aanleg en renovatie van vijvers kunnen wij ook het onderhoud verzorgen van vijvers, vijverplanten, -pompen en andere vijver gerelateerde materialen. Daarnaast kunt u ook contact met ons opnemen voor advies omtrent vijvers.

“De trekpleister van uw tuin“

Een tuin naar uw wens begint met een goed ontwerp. In dit ontwerp worden alle materialen en beplanting geïntegreerd tot één geheel. Het streven is om losse elementen zo in elkaar te verweven, dat ze naadloos op elkaar overlopen. Dit zorgt voor rust en harmonie in uw tuin.
Daarnaast moet er grondig worden gekeken naar de omgevingsfactoren en moeten de risico’s beheerst worden en kansen optimaal worden benut. Heeft u bijvoorbeeld een erg natte tuin, dan zullen wij tijdens het samenstellen van de beplanting daar rekening mee houden, zodat de planten echt toch tot hun recht komen.
De wensen van de klant staan voor ons centraal in een ontwerp. Samen met u werken wij toe naar een ontwerp, dat volledig naar wens is en rekening houdt met mens, dier en milieu. Door goed te luisteren naar uw wensen en het toepassen van ons vakmanschap, creëren we samen een tuin dat een perfecte weerspiegeling is van uw verwachtingen.
U ontvangt van ons een totaalplan, met een gedetailleerd fullcolour ontwerp, beplantingsplan en bloeiwijzer.
Tezamen met dit totaalplan ontvangt u een vrijblijvende, scherp geprijsde offerte voor de realisatie van dit plan, zodat u binnen de kortste keren van uw nieuwe droomtuin kunt gaan genieten.

Voorbeeld van een tuinontwerp op maat
Voorbeeld van een tuinontwerp op maat

Plan voor een levende tuin

Heeft u al een bestaande tuin, maar wilt u meer leven in uw tuin? Wilt u iets goeds doen voor de vogels, de vlinders of de bijen maar weet u niet wat u dan het beste kunt doen? Hier kunnen wij u mee helpen!
Wij zullen samen met u uw bestaande tuin bekijken en een plan opstellen om de biodiversiteit in uw tuin te verhogen. Hierdoor kunt u in de toekomst nog meer genieten van uw tuin en de bezoekers die er gebruik van maken.
Waar moet u dan aan denken? Wij komen met voorstellen voor planten die geschikt zeer geschikt zijn voor vogels, vlinders en/of hommels en bijen. Wij vertellen u waar u het beste dat nestkastje kunt ophangen om te zorgen dat er zo snel mogelijk vogels komen broeden. Verder geven wij u tips wanneer en hoe u welke werkzaamheden het beste kunt uitvoeren ten behoeve van de natuur.
Dit alles presenteren wij u gebundeld in een document en geven u daarbij de keuze om ervoor te kiezen dit zelf toe te passen, of met behulp van ons, te realiseren uw tuin.